Tonavan risteily Budapestistä Mustallemerelle 2.-10.9.2024

Budapest - Mohács, Unkari - Osijek, Kroatia - Novi Sad, Serbia - Belgrad, Serbia - Ruse, Bulgaria - Oltenita, Romania - Cernavoda/Fetesti, Romania - Tulcea, Romania

Risteile Tonavalla aina  Budapestistä Mustallemerelle saakka!

Risteilyllä kurkistetaan viiteen mielenkiintoiseen maahan: Unkariin, Kroatiaan, Serbiaan, Bulgariaan ja Romaniaan. Reitin varrella nähdään historiallisia pikkukyliä, upeita linnoja ja kaupunkeja. Luonnonkauneutta päästään ihailemaan Tonavan suistossa, joka on kuuluisa erityisesti monipuolisesta ja runsaslukuisesta linnustostaan, sekä Serbian ja Romanian rajalla, jonne Tonava on uurtanut Euroopan syvimmän rotkolaakson, Rautaportin.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• ruokajuomat, tervetulomalja
• satamamaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

3 196 €/hlö B2-hytissä
3 396 €/hlö A2-hytissä
3 589 €/hlö L2-hytissä


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 2.9.
Budapestiin
Lento Helsingistä Budapestiin, missä opas ryhmää vastassa. Kiertoajelun aikana ihaillaan kaupungin kauniita rakennuksia ja siltoja. Omaa aikaa kaupungilla kävelyyn ja omatoimiseen lounaaseen ennen laivaan nousua. Risteily alkaa. Ennen illallista laivan henkilökunnan esittely ja tervetulojuoma. (P)

2. päivä 3.9.
Mohács, Unkari - Osijek, Kroatia
Laiva risteilee kohti Osijekia, joka on kaupunki Kroatian koillisosassa, lähellä Unkarin rajaa, ja tärkeä kulttuuri- ja kauppakeskus. Osijekin vanhakaupunki on suosittu paikka, jossa on useita historiallisia rakennuksia, kuten kaunis Tvrđa-linnoitus, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Linnoitus on peräisin 1700-luvulta ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja arkkitehtuuriin. Risteily jatkuu Mohácsiin Unkarin puolelle. (TH)

3. päivä, 4.9.
Novi Sad, Serbia - 
Belgrad, Serbia
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Novi Sadissa, joka on Serbian toiseksi suurin kaupunki Tonavajoen varrella noin 80 kilometrin päässä Belgradista. Kaupunki on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, historiallisista nähtävyyksistään ja vilkkaasta kulttuurielämästään. Jatketaan matkaa Sremski Karlovciin, joka on pieni kaupunki noin 10 kilometrin päässä Novi Sadista. Vaikka kaupunki on pieni, se on erittäin merkittävä Serbian kulttuurihistoriassa ja tunnetaan erityisesti viininvalmistuksestaan. Historialliset rakennukset, kapeat kujat ja viihtyisät kahvilat värittävät kaupunkikuvaa. Iltapäivällä saavutaan Serbian pääkaupunkiin, Belgradiin, jonka vanhakaupunki on kuin aikamatka menneisyyteen, jossa kapeat kujat ja kiviset kadut ovat täynnä värejä, tuoksuja ja makuja. Täältä löytyy myös maailmankuulu Kalemegdanin linnoitus, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Tonava- ja Savajokien yhtymäkohtaan. (TH)

4. päivä, 5.9.
Rautaportti
Päivä vietetään laivalla, joka kulkee ainutlaatuisia maisemia seuraten vuorten ympäröimässä solassa. 14 sulusta koostuva rautaportti erottaa eteläisen Karpaattien vuoriston ja Balkanvuoret ja on yksi Euroopan merkittävimmistä vesiväylistä, joka mahdollistaa raskaan liikenteen kuljetukset Tonavan kautta Keski- ja Itä-Eurooppaan. (TH)

5. päivä, 6.9.
Ruse, Bulgaria

Veliko Tarnovo on yksi Bulgarian kauneimmista kaupungeista ja sijaitsee maan pohjoisosassa Balkanin vuoriston juurella. Kaupunki on kuuluisa historiallisesta arkkitehtuurista, viehättävistä mukulakivikaduista sekä asemastaan Bulgarian keskiaikaisena pääkaupunkina. Tärkein nähtävyys on sen vanhakaupunki, joka on rakennettu vuoren rinteille ja tarjoaa upeat näkymät Yantrajoen laaksoon. Käydään myös Arbanasin kylässä, joka sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle. Kylä oli keskiajalla tärkeä kauppakylä, joka sijaitsi Silkkitien varrella. Kylässä sijaitseva keskiaikainen Pyhän Nikolaoksen kirkko on yksi Bulgarian vanhimmista kirkoista, Pyhän Georgin kirkko ja Pyhän Dimitrin kirkko ovat tärkeitä kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kylä on myös kuuluisa perinteisistä bulgarialaisista taloistaan, jotka ovat säilyneet hyvin alkuperäisessä kunnossaan. (TH)

6. päivä, 7.9.
Ruse, Bulgaria - Oltenita, Romania
Aamiaisen jälkeen kierros Rusen kaupungissa, joka on tunnettu monista upeista rakennuksista, joista monet ovat peräisin 1800-luvun lopusta ja 1900-luvun alusta. Iltapäivällä lähdetään tutustumaan Romanian pääkaupunkiin, Bukarestiin, joka on hämmentävä sekoitus erilaisia tyylisuuntia. Kaupunki oli ennen täynnä upeita belle epoque -rakennuksia ja sitä kutsuttiin pikku-Pariisiksi. Nicolae Ceausescun aikana rakennettiin mahtipontisia betonisia rakennuksia, ja hänen kukistuttuaan Bukarest jäi sekasortoiseen tilaan. Nykyään Bukarest on suuri ja vilkas kaupunki, jossa on nähtävissä historian eri aikakaudet. Tutustutaan myös Bukarestin Village Museumiin, joka on yksi kaupungin merkittävimmistä museoista ja kulttuurikohteista. Herastrau-puistossa sijaitseva museo perustettiin vuonna 1936 ja on yksi Euroopan suurimmista ulkoilmamuseoista, esitellen Romanian kyläkulttuuria ja perinteitä. (TH)

7. päivä, 8.9.
Cernavoda/Fetesti, Romania

Aamiaisen jälkeen tehdään retki Constantaan, joka on yksi Romanian suurimmista ja kauneimmista kaupungeista ja sijaitsee Mustanmeren rannalla. Kaupungin ylpeys on myös upea roomalainen mosaiikki, joka on yksi tärkeimmistä Rooman ajan löydöistä koko Romaniassa. Lisäksi Constanta on tunnettu Mustanmeren satamastaan, joka on yksi Euroopan suurimmista satamista ja kaupan keskuksista. Satama on tärkeä yhteyspiste myös muille Mustanmeren rannikon kaupungeille ja kohteille. (TH)

8. päiv ,9.9.
Tulcea, Romania

Tonavan suisto on valtava luonnonsuojelualue ja lintuparatiisi, jossa on ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö. Se on yksi Euroopan suurimmista ja monimuotoisimmista luonnonsuojelualueista. Deltan ekosysteemi on erittäin monipuolinen ja tarjoaa kodin monille harvinaisille kasvi- ja eläinlajeille. Se on myös tärkeä pysähdyspaikka monille muuttolinnuille, jotka matkustavat Euroopasta Afrikkaan syksyisin ja palaavat keväällä takaisin. Delta koostuu useista jokisuistoista, joita yhdistävät hiekkasaaret ja kanavat. Alueella on myös laaja mangrovemetsä, joka on harvinaisuus Euroopassa. Veneretkellä ihaillaan deltaa, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen, koskemattomaan luontoon. Gaala-ilta laivalla. (TH)

9. päivä, 10.9.
Oltenita, Romania - kotiinpaluu
Risteily päättyy aamiaisen jälkeen Oltenitaan. Ajo Bukarestin lentokentälle, josta lento Münchenin kautta Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

 

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - Budapest 09.55 - 11.15 Finnair
Bukarest - München 12.40 - 13.50 Lufthansa
München - Helsinki 15.25 - 18.55 Lufthansa Lisämaksusta
• 
yhden hengen hytti 850 €/B-hytti
•  juomarahat laivalla

Laiva
Vivaldi
CroisiEurope varustamon Vivaldi on rakennettu vuonna 2009. Laiva on 110 metriä pitkä, 11,4 metriä leveä ja siinä on kolme matkustajakantta ja aurinkokansi. Laivassa 88 hyttiä ja matkustajia max 175. Laivassa on ravintola ja loungebaari. Hissi. Laivalla ei ole pesulaa.

Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on tallelokero, tv, WiFi, suihku ja wc. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.
B2 kahden hengen ikkunallinen hytti, pääkansi, koko 12,8 m2
B1 yhden hengen ikkunallinen hytti, pääkansi, koko 12,8 m2 (ainoastaan tilauksesta)
A2 kahden hengen ikkunallinen hytti, 2.kansi,  koko 12,8m2
L2 kahden hengen hytti, 3.kansi, ranskalainen parveke, koko 12,8 m2


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.