Risteily Loiren laaksossa, linnoja ja viinitiloja 1.-6.9.2024

Pariisi - Chartres - Nantes - St Nazare - Escal'Atlantic - Muscadet-viiniviljelykset - Angers - Loiren laakson linnat - Tours - Pariisi

Sukelletaan Loiren sydämeen, jossa historia, kulttuuri ja luonto kohtaavat. Aloitetaan Nantesista, kaupungista, jossa jokainen kivi kertoo tarinan ja jatketaan Angersiin, keskiaikaiseen helmeen. Vieraillaan myös Escal'Atlanticissa sekä sukelletaan syvälle merenkulun historiaan ja Atlantin ylitysten romanttiseen perintöön. Houkuttelevat Muscadet-viinitilat paljastavat Ranskan viinintekotaidon salaisuudet. 

Asiantuntijan matkassa 

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • juomat laivan baarista, lukuun ottamatta samppanjaa ja viinilistan viinejä
  • satamamaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 696 €/hlö pääkannen 2 hengen hytti (A2)
2 996 €/hlö yläkannen 2 hengen hytti (L2)
3 526 €/hlö pääkannen 1 hengen hytti (L1)

Palvelurahat (tipit) laivan henkilökunnalle eivät sisälly matkan hintaan. Ne maksetaan viimeisenä päivänä laivalla, suositus n. 7€/hlö/päivä.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 1.9.
Chartresin katedraali
Lento Pariisiin, josta lähdetään kohti Nantesia. Matkalla pysähdytään kauniissa Chartresin kaupungissa, joka oli merkittävä pyhiinvaelluspaikka. Nähdään Chartresin katedraali, joka rakennettiin alunperin 1100-luvulla ja on yksi monista Neitsyt Marialle nimetyistä Notre Dame -kirkoista. Monien mielestä se kaunein. Lounas kaupungin viehättävässä keskustassa ennen ajoa Nantesiin ja laivaannousua. Laivalla tervetulotilaisuus ja päivällinen. (L,P)

2. päivä, 2.9.
St Nazare ja risteily Erdrejoella
Aamiainen. Lounaan jälkeen tutustutaan St Nazareen, joka kaupunki Loiren alajuoksulla, Atlantin rannikolla. Saint-Nazairen satama on yksi Ranskan suurimmista ja se on erikoistunut erityisesti suurten rahti- ja matkustajalaivojen rakentamiseen. Laivanrakennusteollisuus on ollut olennainen osa kaupungin taloutta jo pitkään. Toisessa maailmansodassa kaupungilla oli merkittävä rooli saksalaisten sukellusvenetukikohtana, minkä vuoksi se oli monien liittoutuneiden iskujen kohteena. Kiertoajelulla tutustutaan 2. maailmansodan aikaiseen saksalaisten sukellusvenetukikohtaan (Escal'Atlantic). Iltapäivällä noustaan toiseen laivaan ja tehdään risteily Erdrejoella. Alue on tunnettu idyllisestä maisemastaan ja linnoistaan. Paluu laivalle, päivällinen. (TH)

3. päivä, 3.9.
Nantes ja Muscadet viinit
Nantes on yksi Ranskan kauneimmista kaupungeista. Se sijaitsee vehreän Loiren ja kimaltavan Atlantin kupeessa ja on sulatusuuni historiaa, innovaatiota ja kulttuuria. Kaupunki oli aikoinaan Bretagnen herttuakunnan pääkaupunki ja sillä on ollut merkittävä rooli Ranskan kauppahistoriassa. Nykyään se on yksi Ranskan tärkeimmistä satamista. Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan kaupunkiin opastetulla kiertoajelulla. Lounas laivalla. Iltapäivällä tutustutaan alueen Muscadet-viiniviljelyksiin. Muscadet on ala-Loiren tuottoisin valkoviinialue ja sen raikkaat, hedelmäiset viinit sopivat mainiosti läheisen Atlantin herkkujen kanssa. Ajetaan kauniiden viinialueiden läpi ja maistellaan maukkaita viinejä. Paluu laivalle päivälliselle. (TH)

4. päivä, 4.9.
Angers - Loiren laakson kaunotar
Aamiainen. Aamupäivä risteillään pitkin upeaa Loirea maisemia ihaillen. Iltapäivällä tutustutaan yhteen Loiren laakson kauneimmista kaupungeista, Angersiin. Mainejoen rannalla sijaitseva kaupunki on muinaisen Anjoun herttuakunnan entinen pääkaupunki, joka lumoaa keskiaikaisella linnalla, viehättävillä mukulakivikaduilla ja Ranskan hienoimmilla viinitarhoilla. Paluu laivalle päivälliselle. Auringonlaskun aikaan maisema on kauneimmillaan, kun auringon värit heijastuvat joen pintaan. (TH)

5. päivä, 5.9.
Loiren laakson linnat
Aamiaisen jälkeen lähdetään linnakierrokselle. Villandryn linna valmistui vuonna 1536 viimeisenä suurista renessanssilinnoista. Vuonna 1906 sen ostivat Joachim Carvallo ja hänen amerikkalainen vaimonsa Anne Coleman, jotka palauttivat sen alkuperäiseen muotoonsa. Linna on kuuluisa renessanssityylisestä kasvitieteellisestä puutarhastaan ja kolmessa tasossa olevista terassipuutarhoista. Keittiöpuutarhan kasvit on järjestetty värien ja symmetrian mukaan. Château d'Ussé on toiminut inspiraation lähteenä Charles Perraultin Prinsessa Ruusunen -sadulle. Château d’Azay-le-Rideau on ”Loiren laakson romantismin helmi” ja yksi alueen mahtavimmista linnoista. Kattavan kierroksen jälkeen paluu laivalle, gaala-illallinen. (TH)

6. päivä, 6.9.
Tours
Aamiainen, risteily päättyy. Kotimatkalla pysähdytään Toursissa, joka on historiallinen kaupunki Loiren laakson sydämessä ja tunnettu keskiaikaisista rakennuksistaan, katedraaleistaan ja lähellä olevista Loiren linnoista. Kierros kaupungissa ja kolmen ruokalajin lounas. Jatketaan Pariisiin lentokentälle, iltalento Suomeen. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Pariisi 07.35 - 09.40 Finnair
Pariisi - Helsinki 18.55 - 22.50 Finnair


Majoitus
Loire Princesse, 5 yötä
Alus on rakennettu vuonna 2015. 48 hyttiä, maksimi matkustajamäärä 96 hlöä. Pituus 80 metriä, leveys 11 metriä. Kaksi matkustajakantta sekä aurinkokansi, ravintola ja loungebaari, ilmainen wifi. Laivalla ei ole pesulapalveluita. 

Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on ikkuna, tallelokero, ilmastointi, tv, suihku ja wc.
L2 kahden hengen hytti, ylempi kansi, panoraamaikkuna, parivuode, parveke, koko 13 m2
A2 kahden hengen hytti, pääkansi, ikkuna, parivuode, koko 13 m2
L1 yhden hengen hytti,  ylempi kansi, panoraamaikkuna, koko 13 m2Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.