Ihmeellinen Islanti 28.3.-1.4., 6.-10.6., 25.-29.7.,16.-20.10.2024

Hurmaava Islanti on vastakohtien saari: tulta ja jäätä, mustaa ja valkoista, modernia kaupunkielämää ja entisaikojen kyliä. Islanti on mainio kohde ympäri vuoden, sillä saaren omaleimainen luonto on upea kaikissa sääolosuhteissa! Matkan aikana nautitaan Blue Lagoonin lämpimästä vedestä, ihastellaan kuumia lähteitä ja Gullfossin mahtavia putouksia sekä tutustutaan maailman pohjoisimpaan pääkaupunkiin, Reykjavikiin.

 

Asiantuntijan matkassa 

Aspelund Fridrik

Aspelund Fridrik, asiantuntijaopas

Islantilainen opas, joka on innostunut erityisesti luonnosta ja historiasta.  Opiskellut metsänhoitoa Helsingissä 1988-1994. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut retkillä ja kuljetuksilla


1 398 €  28.3. lähtö
1 628 €  
1 598 € 16.10 lähtö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 28.3., 6.6.,25.7.,16.10
Sininen laguuni
Suora lento Reykjavikiin, jossa opas ryhmää vastassa. Kuljetus keskellä laavakenttää sijaitsevaan Blue Lagoon –kylpylään. Tämä geoterminen kylpylä tarjoaa ihanan rentoutushetken päivän matkustuksen jälkeen. Laguunin mineraalipitoinen vesi on n. 35-asteista ja väriltään turkoosinsinistä. Kylpyläkäynnin jälkeen kuljetus Reykjavikiin ja majoittuminen.

2. päivä, 29.3., 7.6.,26.7.,17.10
Reykjavikin kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen lähdetään kaupunkikierrokselle, jonka aikana tutustutaan maailman pohjoisimman pääkaupungin nähtävyyksiin, keskustaan ja ympäröiviin alueisiin. Nähdään mm. Hallgrimin kirkko, Pohjola-talo ja kansallismuseo ja tehdään kävelykierros keskikaupungilla. The Pearlin tasanteelta avautuu upea näköala yli Reykjavikin. Kierroksen päätteeksi käydään vielä tutustumassa Laugardalurin geotermiseen alueeseen. Iltapäivä ja ilta vapaa omatoimiselle tutustumiselle tai lisämaksulliselle valasretkelle. (A)

LISÄRETKI: Valasretki, kesto n. 3 h
Iltapäivällä lähdetään oppaan johdolla Atlantin valtamerelle. Näissä vesissä asuu mm. ryhä- ja lahtivalaita, pyöriäisiä ja valkokuonodelfiinejä. Sääolosuhteet voivat olla vaihtelevia, joten suosittelemme lämmintä vaatetusta. Säävaraus, valashavaintoja ei taata.

3. päivä, 30.3., 8.6.,27.7.,18.10
Kultainen kierros
Aamiaisen jälkeen lähdetään Kultaiselle kierrokselle Islannin maaseudulle. Kierroksen aikana ihmetellään maasta pulppuavaa kuumaa vettä Haukadalurin geotermisessä laaksossa ja nähdään Islannin ainoa toimiva geysir, Strokkur. Ihaillaan Gullfossin putousten jylinää ja tutustutaan Þingvellirin kansallispuiston alueeseen, Islannin historialliseen sydämeen. Alueen upea hautavajoama on muodostunut Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen ajautuessa hitaasti erilleen. Lounas päivän aikana. (A,L)

4. päivä, 31.3., 9.6.,28.7.,19.10
Vapaapäivä
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Islannin etelärannikolle. (A)

LISÄRETKI: Etelärannikon seikkailu, kesto n. 11 h
Retken aikana nähdään jäätiköitä, vesiputouksia, mustia laavarantoja ja jyrkänteitä. Mahdollisuus seistä syöksyvän Seljalandsfossin vesiputouksen takana ja ihailla pieniä kyliä, joita ympäröivät korkeat lintujen suosimat jyrkänteet. Lounas päivän aikana. (L)

5. päivä, 1.4., 10.6.,29.7.,20.10
Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 28.3.
Helsinki - Reykjavik 14:00 - 15:55 Icelandair
Reykjavik - Helsinki 07:30 - 14:00 Icelandair 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 6.6.
Helsinki - Reykjavik 07.10 - 08.00 Finnair
Reykjavik - Helsinki 08.45 - 15.10 Finnair 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 25.7.
Helsinki - Reykjavik 07.50 - 08.30 Icelandair 
Reykjavik - Helsinki 07.30 - 14.00 Icelandair

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 16.10.
Helsinki - Reykjavik 07.10 - 08.00 Finnair
Reykjavik - Helsinki 17.40 - 00.05+1 Finnair 

 

 


Majoitus
Fosshotel Raudara  ***, 28.3. - 1.4., 25.7. - 29.7. 4 , 16.-20.10. 4yötä
Keskeisellä paikalla sijaitseva keskitason hotelli, joka on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Reykjavikin pääkadusta Laugavegurista. Lähellä ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja yöelämää. Kaikissa huoneissa on suihku ja wc, puhelin, taulu-TV,  tallelokero. Langaton internet-yhteys. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Aamiaishuone ja baari.

Center hotel Plaza ***, 6.-10.6.,4 yötä
Nimensä mukaisesti kaupungin keskustassa, lähellä kaikkia palveluita sijaitseva valoisa hotelli. Hotellissa on ravintola. Valoisat, modernit huoneet, joissa tv, WI-Fi, puhelin, kylpyhuoneessa wc ja suihku, hiustenkuivaaja, silitysrauta. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 € pääsiäislähtö, 350 € 25.7. lähtö, 370€ 16.10.
• kahden hengen huone yhdelle 650 € 6.6. lähtö
• valasretki 140 € - minimiosallistujamäärä 15, säävaraus
• etelärannikon seikkailu 230 € - minimiosallistujamäärä 15, säävaraus


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, ohjeistamme käytännöistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.