Doc Martinin maisemissa - nummia ja merenrantaa 17.-20.5., 10.-13.7.2024

Torquayn merenrantakaupunki, Cornwallin Port Isaacin kylä, värikkäitä nummia, viehättäviä puutarhoja ja Agatha Christien kesäkoti. Matkan aikana vieraillaan Doc Martin -tv-sarjasta tutuksi tulleessa idyllisessä Port Isaacin kylässä sekä Miss Marplen ja Hercule Poirot’n filmauspaikoilla Devonissa. Tutustutaan myös Cornwallin ihastuttaviin maisemiin ja nähdään Stonehengen mystiset kivet. 

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Lontoosta alkaen

1 498 €                                              

Lukuvinkkejä

Kirjat Devon: A.C. Doyle: Baskervillen koira, Ken Follet: Maan pilarit, Agatha Christie: Varjossa auringon alla, Aikataulukon arvoitus, Viisi pientä possua, Eikä yksikään pelastunut, Kuolleen miehen huvimaja, Jane Austen: Järki ja tunteet, Michael Morpurgo: Sotahevonen, Elizabeth George: Inspector Lynley- sarja

Kirjat Cornwall: Daphne du Maurier: Rebecca, P.D. James: Majakka, Mary Wesley: Kamomillapiha, Agatha Christie: Vaarallinen talo


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 17.5, 10.7.
Miss Marplen ja Poirot´n jäljillä
Finnairin suora lento Lontooseen, jossa on opas vastassa. Ajetaan pieneen Nether Wallopin kylään, jossa on filmattu useita Miss Marple -filmejä. Lounastauko Salisburyn historiallisessa kaupungissa, josta jatketaan Devoniin, merenrannalla olevaan suosittuun Torquayn kaupunkiin. Majoitutaan hotelliin. Yhteinen päivällinen. (P)

2. päivä 18.5., 11.7.
Agatha Christien kesäkoti – Greenway
Aamiaisen jälkeen nähdään Agatha Christien kesäkoti, jonka alueella on myös filmattu Poirot’n Kuolleen miehen huvimaja. Lyhyt laivamatka Dartmouthin pikkukylästä Dartjokea pitkin Greenwayhin. Kesäkodin jälkeen on vielä aikaa tutustua huvilan puutarhaan ja nauttia halutessaan lounas. Paluumatkalla poiketaan Agatha Christien kotikirkossa. Yhteinen päivällinen hotellissa. (P)

3. päivä 19.5., 12.7.
Ihastuttavat nummet ja idyllinen Port Isaacin kylä
Aamiainen, jonka jälkeen ajetaan Princetownin ja Tavistockin kautta Dartmoorin nummille. Hetki aikaa kävellä nummilla ja ihailla maisemia. Matkan määränpää on Doc Martin -sarjan pikkukylä Portwenn, kuten Port Isaacin kylää nimitetään tunnetussa tv-sarjassa. Tutustutaan pikkukylään, jossa on mahdollisuus nauttia lounas. Ajetaan Tauntonin kaupunkiin, jossa majoitutaan ydinkeskustassa sijaitsevaan linnahotelliin. Yhteinen päivällinen.  (P)

4. päivä 20.5., 13.7.
Stonehengen kivet, Marlborough
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Wiltshiren mysteeriselle Stonehengen kivikehälle, jota on tutkittu viime vuosina paljon. Ovatko kivet olleet aurinkojumalan palvontapaikka vai avaruusolioiden rakentama maamerkki? Omakustanteinen lounastauko viehättävässä Marlborough’n kylässä, jossa omaa aikaa. Ajo Heathrow’n kentälle, josta suora lento Helsinkiin. (A)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.10 – 23.00 Finnair


Hotellit
Päivät 1-3, 2 yötä, Livermead House hotel ***, Torquay
Yksityisessä omistuksessa oleva siisti keskitason hotelli meren rannalla, kävelymatkan päässä keskustasta. 1800-luvun rakennuksessa on 67 hiukan erikokoista hotellihuonetta, joissa kylpyhuone, tv, kahvin- ja teenkeitin, kokolattiamatto. Hotellissa on hissi. Ei ilmastointia.

Päivät 3-4, 1 yö, Castle Hotel****, Taunton
Yli 60-vuotta Chapmanin perheen omistuksessa ollut hyvätasoinen hotelli Tauntonin keskustassa. Hotelli tunnetaan ystävällisestä palvelusta ja kodikkaasta tunnelmasta. Huoneita on 44. Teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet, tv, hiustenkuivaaja. Hotellissa on hissi. Ei ilmastointia.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 28.9.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa 3kk matkan 
päättymisen jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.